dijous, 28 de novembre del 2013

Sessió 9: Analitzant la participació del blog

En aquesta entrada faré un breu anàlisi de la participació que presenta el meu blog com a eina de publicació d'informació de la Web 2.0.

Dimensions d’anàlisi
Concepte
Exemples del meu bloc
Participativa
Declaracions transmeses per una persona o grup
La participació és baixa, ja que només presenta comentaris fets per la docent.
Social
Declaració no relacionada directament amb el contingut del curs
Sí que té una dimensió social, ja que a l’inici del bloc, vaig realitzar una presentació personal. A més al marge dret, es poden observar algunes dades sobre mi.
Interactiva
Cadena de missatges interconnectats
És baixa, però existeix, ja que els comentaris realitzats per la docent han estat contestats.




Cognitiva



Declaracions entorn als coneixements i habilitats relacionades amb el procés d’aprenentatge
Sí que es dóna. La nostra docent en les seves aportacions ens convida a plantejar-nos hipòtesis i a fer reflexions critiques sobre el contingut de les entrades. Com a conseqüència, la resposta gira entorn a aquest plantejament cognitiu.

A més, en algunes entrades publicades, he cercat informació per ampliar i complementar els continguts transmesos a l’aula.
Meta - cognitiva
Declaracions sobre el coneixement i habilitats d’autocontrol, consciencia i autoregulació de l’aprenentatge
Encara no hi és present. Aquest àmbit té una connotació més avaluativa, la qual es realitzarà al finalitzar l’assignatura.

A partir d'aquest anàlisi puc observar que, malgrat aquesta eina sigui facilitadora de la interacció social, aquesta no es dóna si les persones no estan disposades a participar. Per tant, si de veritat volem que les eines i recursos digitals donin els màxims beneficis, hem de procurar fer-ne un ús orientat a l'assoliment d'aquests beneficis, ja que l'eina en sí, tant sols és un mitjà que facilita aquesta interacció. Així està a les nostres mans fer de la Web 2.0 una eina interactiva generadora de coneixements i intercanvis personals.

2 comentaris:

  1. Com a analitzaries les diferents dimensions al teu blog.

    ResponElimina
  2. A través de l'anàlisi de les diferents publicacions, el contigut d'aquestes i els comentaris que he rebut en relació a les publicacions. Aquest anàlisi he procurat que fos el més objectiu possible.

    ResponElimina