divendres, 18 d’octubre del 2013

Sessió 5: Reflexions entorn a Evernote

La sessió d’avui l’hem destinada novament a familiaritzar-nos amb diferents recursos digitals que poden ser útils dins del món educatiu. Puntualitzant, al meu grup li ha tocat les  noves APP’s per a dispositius mòbils i ordinadors, de les quals hem escollit l’Evernote.

Aquesta és una aplicació gratuïta que facilita als usuaris la gestió i organització de la informació en format digital, és a dir, a través de text, àudio o  imatges. Aquesta eina és com un bloc de notes que et permet recordar qualsevol cosa que consideris rellevant. Per fer-ho, Evernote, et permet prendre notes, fer fotografies, fer llistats i gravar àudios de veu, fent les notes completament visibles i accessibles en qualsevol moment, estiguis on estiguis. 

  • ·        Relació amb l’àmbit educatiu

Aquesta eina, és útil en el moment de prendre notes de classe, però cal tenir en compte que no substitueix el llapis i el paper, per lo que és possible que no tothom es senti còmode treballant amb l’eina.
A més, aquesta eina és molt útil perquè pot complementar la informació recollida, a través de la captura d’imatges, com ara d’un esquema de la pissarra. Tanmateix, et possibilita l’escaneig de documents i els seu emmagatzematge a l’aplicació.

Una altra aplicació educativa que té Evernote és que permet aconseguir un aprenentatge actiu i col·laboratiu, perquè permet compartir amb la resta de persones qualsevol de documentació, informació, fotografies, etc. Destacant un altre punt fort, es poden fer videochats, per lo que facilita encara més la interacció entre persones. 

Una altra idea per fer-ne un ús educatiu del recurs és que pots gravar veu tot emmagatzemant la informació en format  àudio. Aquest enregistrament a més de posseir la informació, permet editar-la i compartir-la amb terceres persones.  

En definitiva, aquesta aplicació permet fer-ne un ús personal però també professional i educatiu, pel fet de poder recollir informació de forma creativa, dinàmica i organitzada. A més de poder recordar petites i grans coses de la teva vida quotidiana. 



Per a dispositius mòbils
Per a ordinadors
     -          iPAd, iPhone, iPod Touch
     -          Android
     -          Windows Phone
     -          Blakberry
     -          MAC  OS  X
     -          Windows Dekstop
     -          Windows 8 (Touch)


Per a més informació us deixo un enllaç a un vídeo que explica visualment el que he explicat fins ara:
http://evernote.com/intl/es/evernote/# 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada